Medvědí česnek v jarní pomazánce

Zrovna dnes, při pohodové nedělní procházce, jsme na něj narazili. No co vám budu povídat, našli jsme přímo louku medvědího česneku. A tak jsme si domů trošku té lahodné bylinky natrhali.

Navíc příští týden už jsou Velikonoce! Domácí vajíčka doma máme, tak si uděláme jarní vajíčkovou pomazánku.

Medvědí česnek v jarní pomazánce

Budeme potřebovat:

  • plnotučný smetanový sýr (dělám si ho tak, že 500g plnotučného selského jogurtu nechám přes čistou utěrku odkapat, oddělí se tak syrovátka, a zůstane mi plnotučný smetanový sýr). Je to jednoduché a rychlé. 
  • změklé máslo (používám máslo z nepasterizované smetany)
  • několik listů medvědího česneku
  • cca 1 lžíce dijonské hořčice (ale stačí i obyčejná, vynikne tak více chuť vajíček a česneku)
  • vícebarevný pepř
  • nerafinovanou mořskou sůl (používám i himalájskou)

 Postup přípravy

A protože je neděle a peču i celozrnný špaldovo-žitný kváskový chleba, tak není nad to si na něj namazat právě tuto úžasnou jarní vajíčkovou pomazánku. 

 

Další zajímavé články